torstai 10. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet - tavoitteet 2013

Suomessa taas. 
Aurinko jäi jonnekin sinne Espanjan ylle, ehkä se nähdään Suomessakin taas joskus keväällä?

Tämä on elämäni ensimmäinen kerta, kun suunnittelen ja pohdin ennen kauden alkua tavoitteita, päämääriä ja aikatauluja. Vasta viime kaudella ylipäätään keksin koko kilpailemisen. Tai no, oonhan osallistunut aikaisemminkin harkka- ja seurakilpailuihin, mutta vasta reilu vuosi sitten kilpailuvietti ja tahto kehittyä tulivat kunnolla mukaan kuvioihin.

Tällä kaudella aion keskittyä täysin Akuun ja sen kanssa treenaamiseen. Mutta yritän mahdollisuuksien mukaan käydä ratsastamassa välillä myös muilla otuksilla. Akun kanssa yhteistyö alkaa pikku hiljaa oikeasti toimia. Kävin eilen Sarin valmennuksessa, ja oli aivan mieletön fiilis. Ensimmäiset puoli tuntia oli aikamoista tappelua, Aku painaa ja painaa, ja mä yritän parhaani mukaan istua satulassa ja koittaa saada Akua ymmärtämään mitä mä siltä haluan. Mutta kova työ palkitaan, sillä pikkuhiljaa Aku alko keventyä edestä, sen muoto alkoi pyöristyä ja rentoutua sekä raviin löytyi ihan mieletöntä fiilistä. Aku ei kyllä anna mitään ilmaiseksi, sen kanssa joutuu kokoajan keskittymään ja vahtimaan, että raamit pysyy kasassa - mutta toisaalta se on taas äärimmäisen palkitsevaa, sillä kun kaiken sen massan ja koon saa kasaan, niin vaude se on näyttävä!

Katselin Kipasta ensi kauden kisoja, ja taiteilin niistä jonkinsortin kalenterin. Iso osa seuroista ei vielä ole ilmoittanut tämän vuoden kilpailuja sinne, mutta oli hauska vähän miettiä väliaikatavoitteita ja alustavasti suunnitella. Enkä siis ole osallistumassa noihin kaikkiin, vaan vasta kun ajankohdat lähenevät, voi valmentajan kanssa pohtia, mitkä kisat valitsee ja mihin tähtää. 
Mutta kauden kohokohdat (näillä näkymin) voisivat olla Suomenhevosten Kummajaiset toukokuun alussa, Ypäjän kisaviikot kesäkuussa ja Suomenhevosten kuninkaalliset elokuun viimeisinä päivinä. Kunkkareista kuitenkin löytyy alueluokkiakin. Ja loppukesällä on tietenkin vielä suokkien aluemestaruuskisat (joita ei vielä Kipassa näy).

Ypäjällä järjestetään tänä vuonna kolmet SuoRan valmennusleirit. Sinne melko varmasti mennään Akun ja Pikon omistajan kanssa. 




Kevään tavoitteina on saada yhteistyö hyvälle mallille, saada Akua vielä vähän laihtumaan ja kasvattaa molempien kuntoa. Aloitin pilateksen, sillä niin moni on sanonut sen olevan äärimmäisen hyvää juuri ratsastajalle. Pilatesta, treenailua, vähän lenkkeilyä, lihaskuntoa, paljon venyttelyä sekä monipuolista, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa - siinä mun kevään tavoitteet kiteytettynä. :)



Tänään aamupäivällä kävin kävelyttämässä Akua maastossa joku 45 minuuttia, tallikaverini oli seuranamme omalla hevosellaan. Eilisen illan 2 h valmennus oli aika rankka, enkä halunnut poitsun menevän ihan jumiin. Kaverini piti tulla vielä illalla kuvailemaan, mutta tuleekin vasta huomenna (toivottavasti huomenna saadaan jotain kunnollista kuvamateriaalia ;). Illalla siis ratsastin vielä hetkisen, jotta Akun lihakset vähän vertyisivät. Ja tosiaan Aku oli edelleen ihan super hyvä. 

Todella epämääräinen kuva tiistailta. :D

Ja suuri kiitos kuuluu tallikaverilleni Satulle, joka ihanasti jaksoi auttaa Akun hoitamisessa ja ratsastamisessa mun ollessa lomalla. :) Aku oli hyvässä hoidossa!


1 kommentti:

  1. Sulle olisi haaste:)
    http://immylainen.blogspot.fi/2013/01/141-i-haaste-liebster-blog.html

    VastaaPoista