keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Ponin palleron aivopierut...


Huomaatte varmaan yllä olevista kuvista, ettei esiinnytty ihan eduksemme viime sunnuntaina koulukisoissa. :D

Voi pyhä jysäys sentään... Leevi tosiaan päätti näyttää tuomarille närhenmunat ja pisti touhun iha läskiksi. Verryttelyssä ulkokentällä poni toimi vielä niin hyvin! Verkan aikana fiilis oli ihan mieletön ja maneesiinkiin mentiin ihan "oujeah nyt mennään ja voitetaan huimin prosentein" -meiningillä. Juu ei lopputulos ollut ihan sitä mitä kuviteltiin. 
Jokelan maneesi on monelle hevoselle hieman hankala, se on tiiliseinäinen halli, aika kaikuva ja sunnuntaina aurinko paistoi maneesiin sellaisesta kulmasta, että valojen ja varjojen kontrasti oli todella ärhäkkä. Leevi hermostui hieman heti sisällä tullessa, vaikka verkkapuolella olikin kavereita seurana. Mutta lopullisesti asiat meni pieleen, kun Leevi säikähti suurta varjoa, joka lankesi seinälle juuri meidän ravatessa ohitse. Ja tosiaan, se ei ollut mikään pieni säikähdys, vaan tukijoukkojen mukaan ponin silmät pyörähtivät päässä, minkä jälkeen Leevi ryntäsi suoraan päin toista ratsukkoa... Ja Leevi ei koskaan ryntää ei ihmisten eikä hevosten päälle! Onneksi sain ohjattua meitä sen verran sivuun, ettei nyt ihan yhteen törmätty ja kaikki selvisivät lopulta säikähdyksellä. 
Se sitten riittikin Leeville. Poni ei toennut säikähdyksestä koko aikana, vaan "rauhoituttuaan" alkoi kiukuttelemaan ja hyppimään. Radalle mentäessä tosiaan teki kunnon lehmänpukin tuomaripöydän vieressä... Eka pystyyn ja siitä pukki. Ai että tuomari tykkäsi. Rata meni muutenkin ihan persiilleen, keskiravit poni rynnisti laukassa, ei kuunnellut pohjetta, jarruista ei ollut mitään tietoa ja siis poni oli ihan idiootti! :D

Loppuverkassa Lepa saikin sitten kunnon kyytiä, koska totesin, että pienen poninkin on opittava, ettei ratsastajaa kuskata miten sattuu. Lopulta siirtymiset laukasta käyntiin, pysähdykset, temponvaihtelut ja kokoomiset sujuivat ongelmitta. Siihen oli hyvä lopettaa. Leevikin vaikutti ajattelevan, että "ai perskule tässähän joutuu höykytykseen jossei oo nätisti". ;)

Radan jälkeisestä ärtymyksestä toivuttuani naureskelimme tukijoukkojen kanssa Leevin tempaukselle. Onneksi lähellä on ihmisiä, jotka eivät ota tätä touhua niin vakavasti. Oppii itsekin nauramaan toilailuille ja epäonnistumisille. :)

Alla kuvia verkasta, kun poni oikeesti oli hienona!









********************

Nuorten suokkien kanssa on mennyt myös kivasti. Piko on vaihteeksi maneesitallilla treenailemassa kouluratsun alkeita ja Aku kotona lomailessa ja maastoilemassa. Pikon kanssa ravi on kehittynyt tosi tosi paljon! Laukka on vielä jytäämistä ympäri kenttää, mutta nostot onnistuu hienosti. Eilen mentiin vähän puomeja ja kavaletteja, Pikon pitäisi oppia paikallistamaan omat koipensa hieman paremmin. 
On mieletöntä, että mulla on mahdollisuus ratsastaa erilaisia ja eri-ikäisiä hevosia. Kaikkien kanssa oppii paljon. Hepustakin tulee isona vielä hieno, sillä vaikuttaa olevan todella laadukkaat askellajit. Heppua en ole hetkeen ratsastanut, mutta eilen tuli treenattua laukkaa, kun Herra Hepuli oli hieman kenkkuilutuulella ja heitti muutamaan kertaan mojovat pukit. Tästähän kuski ärähti ja sitten mentiin haipakkaa! :D Nuoren kanssa pitää muistaa, että suunta on ratsastaessa aina eteen. Turha alkaa riuhtomaan, kun ainakin Hepun kanssa (näköjään) toimii, kun käskee eteen ja eteen ja eteen. Loppui muuten pelleilyt kuin seinään. :)



Leevin kanssa puuhastelu ei ainakaan tee elämästä tylsää ja yllätyksetöntä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti